Începe-ți dimineața cu un avocado și-o banană

0
Începe-ți dimineața cu un avocado și-o banană
Începe-ți dimineața cu un avocado și-o banană

Avocado și banana sunt două alimente populare printre oamenii preocupați de sănătate și de o alimentație corespunzătoare, datorită nivelului ridicat de nutrienți și a abilităților de menținere a unei stări excepționale de sănătate.

Când cele două sunt combinate și consumate împreună, pot asigura organismului o nutriție importantă și beneficii multiple asupra sănătății. Poți prepara un piure sănătos dintr-o banană medie și jumătate de avocado sau le poți include în smoothie-ul tău preferat.

Combinația este o sursă incredibilă de nutrienți. Și bananele și avocado conțin vitamine, minerale și compuși importanți pentru organismul nostru. Bananele sunt o sursă de vitamina B6, mangan, potasiu și cupru, având, în plus, un nivel ridicat de fibre și numeroși antioxidanți. Avocado asigură și el multe nutrimente esențiale, precum vitamina K, acidul folic, vitamina B5 și vitamina E, dar și o cantitate de fibre și lipide tocmai bună!

Adio problemelor cu inima

Scapă de problemele cu inima! Consumul concomitent al celor două alimente susține sănătatea și funcționarea normală a inimii noastre. Bananele sunt bogate în potasiu, care asigură un nivel normal de tensiune arterială și scade riscul apariției bolilor de inimă. De asemenea, cantitatea de magneziu, antioxidanți și fibre mențin sănătatea sistemului cardiovascular. Acizii grași mononesaturați, acidul oleic și potasiul din avocado reduc considerabil riscurile asociate cu bolile de inimă și infarctul.

Citește și https://pedagoteca.ro/degeaba-suntem-campioni-mondiali-daca-tinerii-nu-stiu-unde-e-rusia/

Un stomac sănătos și o digestie pe măsură

Sistemul digestiv nu este nici el ocolit de beneficiile acestei combinații minune. Bananele, în special cele mai necoapte, susțin sănătatea sistemului digestiv datorită unor tipuri unice de fibre care se regăsesc în acestea – pectină și amidon rezistent. Acesta din urmă îmbunătățește absorbția de nutrienți din alte alimente și, cel mai important, susține dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin. Avocado susține digestia și absorbția grăsimilor și a antioxidanților.

Soluția tuturor problemelor

Piureul de banană și avocado poate să elimine inflamațiile din organism și să protejeze ochii. Antioxidanții din cele două alimente pot chiar să prevină apariția bolilor degenerative și să elimine radicalii liberi dăunători din organism. Combinația face minuni și în cazul problemelor de greutate, ajutând la slăbire și la menținerea unei greutăți normale, dar numai când este consumată în cantități moderate. Și dacă v-ați apucat de sală, nicio grijă! Vă scapă și de crampe și febră musculară!

P.S. Este o masă perfectă și pentru bebeluși, începând de la vârsta de 6 luni!

Noi știm ce vom servi la micul dejun. Voi?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here