Luni încep simulările pentru examenul de bacalaureat și evaluarea națională

0
examen evaluare premii

Luni încep simulările pentru evaluarea națională la clasa a VIII-a și simulările pentru examenul de bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Prima va fi proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de Ministerul Educației Naționale.  

Pe 13 martie, atât elevii de clasa a VIII-a, cât și cei din clasele a XI-a și a XII-a vor da proba scrisă la limba și literatura română pentru evaluarea națională și respectiv, pentru examenul de bacalaureat. Pe 14 martie, elevii aparținând minorităților naționale  vor avea proba la limba și literatura maternă. Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

Citește și: Radu Gyr – condamnat la moarte de către comuniști pentru o poezie

 

Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.  Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă. Elevii claselor a XI-a vor susține simularea bacalaureatului la limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă.

Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Despre rezultatele simulărilor

Toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie. Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.

Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here