Facultatea din România unde studenții pot promova cu nota 4 la examen

0
Academia de Studii Economice București
Academia de Studii Economice București

Conducerea ASE (Academia de Studii Economice București) a luat o decizie surprinzătoare: studenții pot promova chiar dacă iau nota 4 la examene.

După ce a eliminat examenul de admitere cu ani în urmă, conducerea ASE a mai luat o decizie neașteptată: studenții pot promova și cu nota 4 la examen, dacă au rezultate bune în cadrul seminarelor.

Studenții din cadrul Academiei de Studii Economice București, universitatea care școlarizează 20.500 de studenți, pot lua note mai mici de 5 la examene și totuși să promoveze dacă obțin note bune la seminare, condiția fiind ca media finală să fie cel puțin cinci.

„Până acum, studenți erau obligați să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restanțieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenții promovează materiile respective”, a declarat președintele senatului studențesc al ASE, Dragoș Stoica.

Citește și https://pedagoteca.ro/romania-a-luat-aur-la-olimpiada-internationala-de-matematica/

Acesta a adăugat că a fost implementat acest sistem de promovare pentru că ASE consideră că munca depusă de studenți pe parcursul unui semestru trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare îi motivează pe studenți să fie activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenților, dar și ale profesorilor, și am decis să nu anulăm munca studenților pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenții”, a precizat Dragoș Stoica.

„Seminarul poate să aibă o importanță între 30-50%, iar examenul final între 50-70%. Doar că cele două note obținute, adunate trebuie să dea cinci sau peste cinci. Începând cu anul următor va intra în vigoare această nouă metodă de notare”.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here