Cum ajunge educația în comunitățile care nu au acces la platformele online?

0

Cadrele didactice din opt comunităţi defavorizate vor beneficia de o platformă online cu aplicaţii digitale destinate pentru predarea la distanţă. Inițiativa apare în cadrul proiectului „Reacţie pentru educaţie”, lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de ONG-ul Narada.

Odată ce lecțiile în clase au fost suspendate, iar educația a fost transferată pe platfome online, Ministerul Educaţiei a ajuns la concluzia că nu în toate casele din România există calculator, internet, poate chiar nici un televizor. A căutat o soluție, doar că iarăși, în online.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării precizează despre aceste acțiuni în cadrul unui comunicat: „Platforma pune la dispoziţia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care profesorii şi elevii lor le au în demersul pe care îl desfăşoară acum pentru continuarea educaţiei la distanţă. Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunităţi defavorizate, în ceea ce priveşte educaţia în medii digitale şi pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp. Pe platforma narada.online vor fi disponibile spaţii de lucru pentru fiecare dintre aplicaţiile digitale folosite de profesori în predarea la distanţă.”

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here