MEN: se menține decizia de eliminare din examenul de Bacalaureat a celor doi elevi

0
elevi-eliminati-bac-2017

O echipă de control din cadrul Ministerului Educației Naționale a efectuat vineri, 7 iulie și luni, 10 iulie, o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din București, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din județul Dâmbovița) în cazul celor doi candidați eliminați din cadrul examenului de Bacalaureat 2017.

Potrivit ministerului, în urma analizei documentelor puse la dispoziție, echipa de control a apreciat că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor.

Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”, subliniază Ministerul Educației.

 

Citește și: Aur și argint pentru România la Balcaniada de Informatică pentru seniori

 

În cele din urmă, echipa de control a propus următoarele măsuri, aprobate de ministrul Educației Naționale:

1. Menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.

2. Recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidați la celelalte două discipline de examen.

3. Anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat (interdicție stabilită inițial prin procesele verbale din data de 29.06.2017).

Aici și aici puteți vedea lucrările celor doi candidați eliminați.

Reacția elevilor

Cei doi elevi, Ana Maria Ioniță și Alexandru Toma, dar și pe mai multe cadre didactice, care susțin că este nedrept ce li s-a întâmplat adolescenților, scrie Digi 24. Un profesor la Colegiul Tehnic „Carol I” a publicat un mesaj acid la adresa Ministerului Educației, pe care îl acuză că i-a „sacrificat” pe elevi, doar pentru a nu da explicații. Mesajul profesorului a fost distribuit și de Ana Maria Ioniță, care susține acum că este dispusă să își caute dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, potrivit sursei citate.

Sursă foto: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here