Circul Metropolitan Bucureşti: Târg de Meserii pentru Învăţământul Dual

3

Prima ediţie a ”Târgului de Meserii pentru Învăţământul Dual – Fii meseriaş! Îndrăgosteşte-te de meseria ta” are loc în perioada 11-14 aprilie la Circul Metropolitan Bucureşti, reunind liceele cu profil dual şi 33 de companii de top.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – Proedus şi reuneşte liceele cu profil dual şi 33 de companii de top ce le vor oferi timp de patru zile elevilor bucureşteni posibilitatea de a descoperi beneficiile sistemului de învăţământ dual.

Vezi și Târgul de cariere din domeniul ingineriei, la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Astfel, elevii claselor a VIII-a au posibilitatea de a participa la sesiuni de training şi informare susţinute de către cele mai mari companii din Bucureşti, care sunt pregătite să şcolarizeze şi apoi să angajeze elevii absolvenţi ai învăţământului dual.

O componentă importantă a primei ediţii o reprezintă vizitele elevilor participanţi la sediul operatorilor economici implicaţi în proiect, potrivit Primăriei Capitalei.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a sunt aşteptaţi la Târgul de Meserii pentru Învăţământul Dual şi pe platforma www.hubproedus.ro, în perioada 11-14 aprilie.

Evenimentul este parte din proiectul „Şcoala profesională metropolitană în sistem dual din Bucureşti – Drumul tău spre reuşită”, un proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti derulat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, primăriile de sector 1-6 şi operatori economici.

Târgul Ofertă Educaţională îşi deschide porţile virtuale pe www.hubproedus.ro. Ajuns la a XXII-a ediţie, TOE prezintă oferta educaţională a liceelor din Bucureşti şi le oferă elevilor posibilitatea de a vizita liceele prin intermediul tururilor virtuale 360°.

3 comentarii

  1. […] Prima ediţie a ”Târgului de Meserii pentru Învăţământul Dual – Fii meseriaş! Îndrăgosteşte-te de meseria ta” are loc în perioada 11-14 aprilie la Circul Metropolitan Bucureşti, reunind liceele cu profil dual şi 33 de companii de top. Târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin… Cititi mai multe aici: Circul Metropolitan Bucureşti: Târg de Meserii pentru Învăţământul Dual […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here