Ce fenomene astronomice majore ne așteaptă în 2024

0

Astronomul Adrian Șonka, care își desfășoară activitatea în calitate de coordonator la Observatorul „Amiral Vasile Urseanu” din București, a prezentat în detaliu fenomenele astronomice semnificative ale anului într-o postare pe blogul său. Informația a fost comunicată de News.ro și consemnată de G4Media.

Ce fenomene astronomice majore ne așteaptă în 2024

În anul 2024, ne așteaptă o serie de fenomene astronomice remarcabile, precum o eclipsă parțială de Lună, apariția obișnuită a meteorelor din august și decembrie și câteva evenimente mai rare. Dar cel mai spectaculos moment va fi apariția cometei C/2023 A3 după trecerea sa pe lângă Soare, în luna octombrie.

Luna va trece prin regiunea stelelor din roiul stelar Pleiade, oferindu-ne prilejul să observăm momentul când acoperă multiple stele. Ultima oară când Luna a vizitat Pleiadele a fost în anul 2011.

Descoperă și: Fenomene astronomice din anul 2023. Care sunt cele două eclipse de lună vizibile din România

Pe data de 22 februarie, înainte de răsăritul Soarelui, Venus va înconjura Marte în drumul său către Soare, în timp ce Marte se îndepărtează unghiular de Venus. Cele două planete vor fi vizibile în jurul orei 6 dimineața.

Între 10 și 12 aprilie, înainte de răsăritul Soarelui, Marte va face o întâlnire vizibilă cu Saturn în jurul orei 6 dimineața, în special în jurul datei de 11 aprilie. Ambele planete vor avea străluciri similare, însă Marte se va afla deasupra lui Saturn în această conjuncție.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here