Bihor: Un campus şcolar internaţional va fi construit în Oradea, printr-o investiţie de 4,5 milioane de euro

1

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a desemnat, luni, compania care va deţine dreptul de folosinţă a unui teren în Municipiul Oradea, unde va fi construit un campus şcolar cu sistem de învăţământ naţional şi internaţional, predarea fiind în limba română şi limbi străine.

Potrivit comunicatului CJ Bihor, câştigătorul licitaţiei este LMN Global Invest S.A., fiind singura companie care a depus o ofertă.

Terenul este situat pe strada Ceyrat nr. 4 şi are o suprafaţă de 8.759 metri pătraţi. Investitorul va plăti Consiliului Judeţean Bihor o redevenţă de 3 euro/mp/an, durata exercitării dreptului de folosinţă asupra terenului fiind de 25 de ani.

Campusul şcolar este o investiţie privată în valoare totală de 4,5 milioane de euro, din care: clădiri – 3,5 milioane de euro, spaţii verzi – 200.000 euro, locuri de joacă – 150.000 euro, teren sport – 300.000 euro, platforme/alei/parcări – 350.000 euro.

„Această investiţie este un pas înainte pentru învăţământul din judeţul nostru. Copiii vor avea acces, începând de la grădiniţă, la cursuri atât în limba română, cât şi în limbi străine. Ne dorim ca elevii care vor urma această şcoală internaţională să rămână să studieze în continuare la Universitatea Oradea, iar mai apoi să se angajeze în companiile din Oradea şi judeţ. În acea zonă dezvoltăm deja alte proiecte pe învăţământ, cum ar fi Parcul Ştiinţific şi Tehnologic şi Campusul Şcolar pentru Învăţământ Special”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal.

Vezi și Au început înscrierile la Bacalaureat 2022, ce trebuie să conțină dosarul și care este calendarul sesiunii de vară

Campusul şcolar va fi destinat tuturor nivelurilor de învăţământ, de la grădiniţă, gimnaziu, până la liceu, cu o capacitate de aproximativ 600 de elevi. Predarea se va face în limbile română, engleză, germană, italiană şi spaniolă.

Firma se angajează să respecte un calendar de implementare a proiectului, construind grădiniţa până la termenul de 15 septembrie 2023, urmând peste doi ani, clădirea pentru învăţământul primar şi gimnazial, iar până în 2027, clădirea C – sală de sport/bucătărie/recepţie/cantină. Ultima clădire – cea penru liceu – va fi realizată până în 15 septembrie 2028.

 

 

 

Sursa: agerpres

un comentariu

  1. […] Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a desemnat, luni, compania care va deţine dreptul de folosinţă a unui teren în Municipiul Oradea, unde va fi construit un campus şcolar cu sistem de învăţământ naţional şi internaţional, predarea fiind în limba română şi limbi străine. Potrivit comunicatului CJ… Cititi mai multe aici: Bihor: Un campus şcolar internaţional va fi construit în Oradea, printr-o investiţie de 4,5 mili… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here