Bacalaureat 2024: Licee unde niciun candidat nu a promovat examenul maturității

1

În sesiunea din iulie, la 50 de licee din țară niciun candidat nu a luat examenul de bacalaureat, potrivit rezultatelor prelucrate de platforma BacPlus. Liceele de stat și cele private, au fost și ele luate în considerare, chiar și liceele cu un singur candidat. Anul trecut erau 53 de licee cu rata de promovare zero.

Amintim, liceele cu rata de promovare zero sau cu un singur absolvent care a promovat nu mai pot propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi, în anul următor.

Bacalaureat 2024: Licee unde niciun candidat nu a promovat examenul maturității

În total, în 50 de licee din țară, niciun candidat nu a luat examenul de Bacalaureat la sesiunea iulie 2024, potrivit platformei BacPlus. De remarcat, că 19 licee au avut un singur candidat, iar în trei licee candidații nu s-au prezentat la examen.

Cei mai mulți candidați, 23, sunt la Liceul Teoretic „Dr. P. Boros Fortunat”, Zetea, din județul Harghita și niciunul nu a obținut medie de trecere. Anul trecut liceul a avut 9 candidați și o rată de 11% promovare.

Vezi și: Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației

Potrivit ordinului pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular pentru anul școlar 2024-2025, liceele care, în sesiunile cumulate din 2023 ale examenului de Bac, nu au avut niciun candidat care să promoveze examenul, nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi.

Intră pe edupedu.ro pentru a vedea lista celor 50 de licee fără niciun candidat care a promovat examenul de BAC 2024, sesiunea iulie

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

un comentariu

  1. Este alarmant că în 50 de licee din țară niciun candidat nu a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea din iulie 2024. Mă întreb ce factori contribuie la această rată de promovare extrem de scăzută. Este vorba despre calitatea predării, resursele disponibile sau poate lipsa de motivație a elevilor? Cum ar putea autoritățile să intervină pentru a îmbunătăți situația în aceste licee și pentru a asigura o educație de calitate pentru toți elevii?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here