Aur și argint pentru elevii români la două olimpiade internaționale

0
elevii-medalii-olimpici-romania-subversiv-2-olimpiada-brăila

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Chimie (IChO), desfăşurată la Nakhon Pathom (Thailanda) și de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), de la Ljubljana (Slovenia),  s-au întors în țară cu câte 4 medalii de la fiecare competiție, potrivit unor comunicate de presă ale Ministerului Educației Naționale.

România, pe locul II din Europa și al VII-lea din lume în clasamentul neoficial al IchO 2017

Elevii participanți la ce de-a 49-a ediţie a IChO, desfăşurată în perioada 6 – 15 iulie, au câștigat două medalii de aur şi două medalii de argint. Rezultatul a plasat România pe locul locul al II-lea în Europa și al VII-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante.

Elevii medaliaţi cu aur la IChO 2017 sunt Alexandra Dima (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), câștigătoare a medaliei de argint la ediția precedentă, și Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), care și-e egalat performanța de anul trecut.

elevi-medaliati-aur-argint-chimie

Medaliile de argint au fost obţinute de Anamaria Leonescu (Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) și Dorian Gabriel Muntean (Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci, jud. Galați).

La IChO 2017 au fost prezenţi 279 de concurenți din 78 de ţări.

Rezultatele elevilor români la CEOI 2017 au plasat România pe locul I în clasamentul neoficial

Lotul de informatică al României a obţinut trei medalii de aur şi o medalie de argint – la a 24-a ediţie a CEOI, desfăşurată în perioada 10 – 15 iulie.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XI-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș, de Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor) și de Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). 

Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint.

elevi-medaliati-aur-argint-informatica-1

 

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

 

Citește și: Elevii care doresc să se înscrie la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, o pot face pe Facebook ghidați de un roboțel!

 

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani (la data concursului). Țara gazdă poate înscrie două echipe. Competiția este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de 5 ore.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here