Arhiepiscopul Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni

0

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni. Arhiepiscopul Tomisului, a făcut o nouă declarație controversată, de această dată referitoare la educația sexuală. „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”, este concluzia înaltului prelat despre acest subiect larg dezbătut în societatea românească.

„Acum nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor, acum se ridică această tutelă a părinților. Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a afirmat ÎPS Teodosie, marți, la Radio Dobrogea.

Vezi și Coronavirus: lipsa oricărui contact fizic poate duce la probleme de sănătate

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Teodosie stârnește polemici cu declarațiile sale. Comentariile legate de rolul femeii în biserică, de asemenea, au creat dezbateri iar subiectul a ajuns și la CNCD, care însă nu l-a sancționat pe ierarh.

Teodosie și Biserica Catolică

Biserica Catolică a fost subiectul unor comentarii făcute de ÎPS Teodosie, care a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, a reacţionat la afirmaţiile făcute de arhiepiscopul Tomisului, spunând: „Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini”.

Vezi și Sorin Cîmpeanu, despre educația sexuală: Chiar nu înțeleg efervescența pe acest subiect

Teodosie și pandemia

ÎPS Teodosie s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here