Andronescu susține că drafturile celor trei legi ale învățământului vor fi lansate după alegeri

2

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că drafturile noilor legi ale învățământului vor fi lansate după alegerile europarlamentare, pentru a “nu conturba campania”, urmând să mai aibă loc întâlniri cu profesorii din țară.

“Eu cred că putem să lansăm drafturile celor trei legi ale învățământului – pentru că ne gândim să avem o lege pentru învățământul preuniversitar, una pentru învățământul universitar și alta pentru statutul personalului didactic, este foarte important să avem o lege care să confere statut personalului didactic cu drepturi și obligații – după alegeri. Drafturile le avem, după ce continuăm dezbaterile, și avem cât de multe idei din dezbaterea publică pe acest document, draftul poate fi completat și probabil că-l vom lansa după alegerile pentru Parlamentul European, ca să nu conturbăm campania”, a afirmat Andronescu.

Ministrul consideră că întâlnirile cu profesorii din țară sunt utile și că educația ar trebui să-și recâștige încrederea.

“Pornim de la rolul pe care îl are educația în orice țară, un rol economic, o țară nu poate prospera fără educație, un rol de echilibru pe care îl are în societate, pentru că dacă părintele pleacă la serviciu și el este neliniștit în legătură cu propria lui odraslă înseamnă că societatea nu este echilibrată, și atunci școala trebuie să genereze pentru societate această stare de echilibru. (…) Sunt multe lucruri pe care le putem ameliora, cum ar fi formarea profesorilor, formarea inițială și formarea continuă. De aceea avem aceste dezbateri, ca să putem să prindem aceste elemente în legislație. Mi-aș dori să existe mai multă încredere în școală. Părinții, profesorii, autoritatea locală să aibă mai multă încredere. O școală în care nu există încredere nu poate funcționa, după părerea mea. Încrederea se câștigă în ani, uneori în foarte mulți ani și se poate pierde într-o clipă. Noi vrem să vedem care sunt mecanismele prin care putem să recâștigăm încrederea în toate școlile din România”, a mai spus Andronescu.

Citește și Ministerul Educației taie locuri de la liceu și le mută la învățământul profesional

Ecaterina Andronescu s-a întâlnit vineri cu profesori, directori ai unităților de învățământ, inspectori școlari, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, ai mediului de afaceri, părinți, primari de municipii și orașe pentru a discuta despre modificarea legilor din educație.

2 comentarii

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că drafturile noilor legi ale învățământului vor fi lansate după alegerile europarlamentare, pentru a “nu conturba campania”, urmând să mai aibă loc întâlniri cu profesorii din țară. “Eu cred că putem să lansăm drafturile celor trei legi ale învățământului… Cititi mai multe aici: Andronescu susține că drafturile celor trei legi ale învățământului vor fi lansate după aleg… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here