Admitere liceu 2023, etapa a II-a. Probele de limbi moderne și de aptitudini pentru liceele vocaționale se susțin pe 1-2 august

3
Pentru admiterea la liceu 2023, etapa a II-a, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale se susțin marți, 1 august, și miercuri, 2 august, conform calendarului oficial.
Numele elevilor de clasa a VIII-a care participă la aceste probe, pentru admiterea la liceu 2023, vor fi anonimizate, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare în urmă cu câteva luni.

Înscrierea pentru susținerea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, precum și înscrierea candidaților care optează pentru locurile speciale, în a doua etapă de admitere, s-a făcut luni, 31 iulie.

Edupedu.ro a scris că au rămas nerepartizați 1.619 elevi, din care patru au medii peste 9.

  • Vezi aici documentele necesare pentru dosarul de înscriere pentru etapa a II-a de admitere la liceu 2023.

Vineri, 28 iulie, inspectoratele școlare județene au publicat locurile rămase libere după prima etapă de admitere la liceu 2023.

În ceea ce privește locurile libere din București, lista cu peste 600 de locuri a fost publicată de Inspectoratul Școlar (ISMB) recent. Sunt câte un loc liber la Colegiile Naționale “Sfântul Sava”, “Matei Basarab” sau la Liceul “Ion Neculce” și 4 locuri la Colegiul Național “I.L Caragiale”.

Cererile de înscriere se depun la centrele stabilite în fiecare județ sau la inspectoratul școlar, pe emailul comunicat de fiecare instituție, în perioada 7-9 august. Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023.

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

DOCUMENT Descarcă procedura inspectoratului școlar București (ISMB) pentru organizarea etapei a II-a de admitere la liceu 2023:

PO_organizarea_etapei_a_II_a

Calendar etapa a II-a de admitere la liceu 2023

28 iulie 2023: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă

31 iulie 2023: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă

1 – 2 august 2023: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

3 – 4 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

7 – 9 august 2023: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Citește și: Definitivat: 79,37% – rata finală de promovare, după soluţionarea contestaţiilor

Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Notă: Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

10 – 11 august 2023: Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 5 iulie 2023.

11 august 2023: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată

14 – 16 august 2023: Depunerea dosarelor de înscriere a candidaților Părintele/tutorele legal care au primit rezoluţie favorabilă la unitățile de învăţământ la care au fost repartizați.

Pe 2 august se afișează admiterea în învățământul profesional

Situația locurilor rămase libere pentru a doua etapă de admitere în învățământul profesional/dual a fost publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene. Înscrierea candidaților a avut loc în perioada 25-27 iulie 2023, potrivit calendarului oficial.

Pe 2 august 2023, se afișează lista candidaților admiși și a celor respinși la învățământul profesional, de către unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional.

Sursa: edupedu.ro

3 comentarii

  1. […] Pentru admiterea la liceu 2023, etapa a II-a, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale se susțin marți, 1 august, și miercuri, 2 august, conform calendarului oficial. Numele elevilor de clasa a VIII-a care participă la aceste probe, pentru admiterea la liceu… Cititi mai multe aici: Admitere liceu 2023, etapa a II-a. Probele de limbi moderne și de aptitudini pentru liceele vocați… […]

  2. Citind acest articol despre probele de admitere la liceu, mă gândesc la cu câtă stres și anxietate se confruntă tinerii într-un astfel de proces. Ar trebui să regândim sistemul de admitere, pentru a îl face mai puțin stresant și mai echitabil? De asemenea, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe cultivarea unor abilități variate și pe dezvoltarea personală, în loc de a ne baza atât de mult pe examene? Cred că avem nevoie de o discuție serioasă despre modul în care îi pregătim pe tineri pentru viitor în sistemul nostru educațional.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here