Acces gratuit pentru copii, de 1 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

0
Foto: antipa.ro

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă copiilor, de 1 iunie, acces gratuit la expoziţia permanentă a sa, precum şi posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online, pe platforma ZOOM.

Copiii se pot înscrie la ateliere de zoologie, chimie, şah, programare pe calculator, pictură și desen.

Foto: antipa.ro

De la ora 10.00, specialişti ai muzeului îi invită pe cei cu vârste între 6 şi 8 ani la o întâlnire online în timpul căreia vor fi expuse numeroase detalii despre elefanţi. „Cum se pot deosebi elefanţii africani de cei asiatici”; „Cum se protejează elefanţii de arsurile solare?” şi „Care este cea mai mare frică a elefanţilor?” sunt doar câteva dintre întrebările la care copiii pot primi răspuns participând la această întâlnire. Pentru grupa de vârstă 9 – 11 ani, atelierul despre acest mamifer este programat la ora 14:00.

De la ora 11:00, cei cu vârste cuprinse între 7-12 ani sunt invitaţi, la un atelier online de recreaţie chimică, să înveţe să picteze pe hârtie, lemn sau material textil, folosind pigmenţi naturali şi materiale uşor de găsit prin bucătărie.

Vezi și Dezvoltarea vorbirii în cazul copiilor mici, afectată în pandemie

O oră mai târziu, copiii pasionaţi de şah se vor întâlni în mediul virtual pentru a afla din tainele acestei discipline.

La atelierul „Scratch online”, de la ora 15:00, copiii vor învăţa noţiuni introductive despre programare, vor descoperi etapele de programare văzute prin ochii unui specialist şi vor afla cum este alcătuit un program pentru a îndeplini diverse sarcini.

Seria atelierelor online din 1 iunie se va încheia cu un atelier de desen şi pictură, care va începe la ora 16:00 şi va avea ca temă pescăruşii.

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/ atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare.

Vezi și Vlogurile literare deschid apetitul copiilor pentru lectură

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here