Liverpool Hope University: cele mai populare domenii de studiu pentru români sunt informatica, sportul, business sau psihologia

0

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Katherine Lang, International Student Recruitment Officer, Liverpool Hope University

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

Studenții români s-au integrat întotdeauna foarte bine la Liverpool Hope. Universitatea noastră oferă un mediu prietenos și primitor care îi ajută pe studenții români să se integreze și să se simtă parte din comunitatea noastră. Așteptăm și în 2021 cât mai mulți studenți români să ne treacă pragul.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Studenții noștri pot accesa o gamă variată de cursuri. În prezent, avem în jur de 300 de programe care, bineînteles, pot fi combinate, ceea ce însemnă că studenții nu trebuie să-și limiteze opțiunile lor de studiu la un singur domeniu. În ultimii ani, cele mai populare domenii de studiu pentru studenții din România au fost informatica, sportul, afacerile sau psihologia.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Studenții pot să beneficieze de sprijin și îndrumare pe parcursul studiilor. De asemenea, aceștia au un acces facil la resursele de învățare. Liverpool Hope este clasat printre primele 20 universități din Marea Britanie pentru calitatea predării (The Times and The Sunday Times Good University Guide 2021), plus că a primit premiul guvernamental Teaching Excellence Framework pentru calitatea superioară a actului educațional.

Dincolo de faptul că fac parte dintr-o universitate apreciată, studenții au posibilitatea să învețe într-un oraș studențesc interesant și vibrant, cu o cultură vastă și o istorie bogată. În plus, de la Liverpool Hope, studenții pot ajunge foarte ușor în orice punct al Regatului Unit datorită infrastructurii de transport bine pusă la punct.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel international?

La Universitatea noastră ne-am asigurat că studenții din UE care își încep studiile în septembrie 2021 să plătească taxele la fel ca studenții din Marea Britanie.

La Liverpool Hope este important să continuăm să sprijinim și să încurajăm studenții din România și din restul Uniunii Europene să studieze în Marea Britanie. Decizia de a nu ne schimba taxa de școlarizare pentru solicitanții UE reflectă angajamentul nostru de a ne asigura că studenții europeni încă ne consideră o destinație cheie pentru studiu. 

Taxele pentru studenții din UK sunt stabilite în prezent la 9,250 £ pe an, iar taxele internaționale ajung la 11,400£ pe an. Studenții din UE pot primi Bursa de Excelență în cazul în care îndeplinesc criteriile relevante, și pot aplica, de asemenea, pentru reducerea noastră de plată anticipată privind taxele de școlarizare.

Am luat în considerare faptul că acum există taxe suplimentare pe care studenții vor trebui să le plătească în legătură cu vizele și altele. Universitatea noastră va continua să monitorizeze această situație și să se asigure că toate acestea sunt comunicate solicitanților cât mai curând posibil.

Întrucât studenții din UE pot avea acum acces la burse, vom analiza și aceste oportunități pentru a ne asigura că sunt adecvate și că reflectă problemele economice existente.

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

Pe lângă învățarea online și serviciile de la distanță Library, am făcut următoarele:

– pentru toți studenții noștri oferim îndrumare și informare privind restricțiile COVID

– trimitem în permanență actualizări prin e-mail cu privire la situația COVID și la ce să se aștepte

– oferim cazare în campus pentru toți studenții rezidenți care au nevoie de carantină

– verificăm prin telefon sau e-mail starea studenților aflați în carantină

– trimitem un buletin de știri zilnic, tuturor studenților noi în primele șase zile cu informații necesare, rețețe și exerciții fizice

– organizăm sesiuni online de bun venit prin Zoom

– studenții au acces la Biblioteca noastră prin Zoom

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Pentru a studia în Marea Britanie, primul pas este documentarea vizavi de toate oportunitățile pe care le oferă fiecare universitate. De asemenea, este recomandat ca studenții să aplice prin organizația UCAS (Serviciul de admitere al universităților și colegiilor din Marea Britanie).

Pentru mai multe informații vă puteți înscrie la o sesiune din cadrul Zilelor Porților Deschise online sau puteți facel turul virtual al campusului.

Ne-am bucura să vă urăm bun venit în campusul Universității Liverpool Hope!

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here