Annemarie Marian: Dansul îi ajută pe copii să fie mai sociabil, mai încrezători. Galerie foto!

Părintele trebuie să știe că sportul este sănătate, indiferent despre ce sport vorbim

0

Instructoarea de dans din Timișoara, Annemarie Marian a declarat pentru Pedagoteca.ro că a făcut gimnastică de la puțin peste trei ani, fapt ce o face să își dorească să predea tainele acestui sport celor mici.

Vezi aici: Dans în pandemie: reguli, măști, mișcare pentru copii

”Am făcut gimnastică și dans modern de la vârsta de 3 ani și jumătate, până în clasa a 12-a, în fiecare zi antrenamente (…) am dezvoltat o dorința, cu trecerea anilor, pentru a avea școala mea de dans” ne declară instructoarea.

Annemarie are clase în Timișoara, dar și la Moșnița, și Dumbrăvița, iar grupele de vârstă la care predă sunt de 3-5 ani, 6-8 ani și 9-12 ani.

Timișoreanca spune că în pandemie a ținut și lecții online, câteva ore, ”pana mi-am dat seama că este extrem de greu ca fetele să învețe o coregrafie”. Asta pentru că, spune ea, internetul face ”figuri” la fiecare secundă.

Copilul devine mai sociabil, mai încrezător

”Părintele trebuie să știe că sportul este sănătate, indiferent despre ce sport vorbim. Că el, copilul, trebuie învățat de mic să facă mișcare, doar așa va avea un ritm de viața sănătos”. spune profesoara de dans.

Este relativ cunoscut că sportul creează disciplină și-i responsabilizează pe cei mici, iar ei se vor dezvolta cel mai bine făcând mișcare.

Annemairie spune că ”sportul și orice activitate, nu se face cu părintele asistând la ore, trebuie să se desprindă de cei micuți și să îi lase cu încredere pe mâinile profesioniștilor. Părintele trebuie să știe ca acest curs de dans dezvoltă în micuți încredere, îi ajută să fie mai sociabili, îi ajută la dezvoltarea unor noi prietenii, îi ajută la a fi mai independenți și crește totodată creativitatea și dorința de a fi integrat la diferite evenimente”.

Costuri pentru părinți, dacă decid să aleagă dansul pentru copii

Costul abonamentului pentru copil este de 170 lei, 10 ședințe la școala de dans a instructoarei din Timișoara.

Echipamentul de prezentare și echipamentele de la coregrafii pentru participarea la diferite evenimente, plus taxa de înscriere la acestea, sunt achitate in totalitate de către părinte.

Costurile diferă de la un eveniment la altul.

Un echipament nu ține mai mult de un an, ”Echipamentele se fac anual pentru că anual se schimba coregrafia la echipa” spune Annemarie.

Nivelul competițiilor în România

Evenimentele la care participăm, spune instructoare, sunt concursuri naționale și internaționale, atât in Timișoara, cât și în alte orașe. Pe lângă aceste concursuri, luăm (n.r. clasele sale de dans) parte la toate evenimentele orașelor la care noi suntem invitați (zilele orașului, zilele comunei, apariții tv, diferite evenimente etc.)

Un astfel de eveniment este postat pe pagina de Facebook a instructoarei, vezi aici:

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here