BAC 2018. Condamnată de instanță să își dea bacalaureatul

1
BAC 2018. Condamnată de instanță să își dea bacalaureatul
BAC 2018. Condamnată de instanță să își dea bacalaureatul

Examenul de bacalaureat a fost o pedeapsă, la propriu, pentru o tânără din Cluj. Pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendare pentru utilizarea fără drept a cardului unei profesoare, tânăra a fost obligată de instanța Tribunalului Cluj să susțină examenul de Bacalaureat 2018, pe care, însă, l-a picat.

 „Conform art. 93 alin (2) lit. a) C.pen impune condamnatei sa se prezinte la sesiunea de bacalaureat din anul 2018.”, se arată în sentința inedită dată de judecătorul Cristi Danileţ, anul trecut.

Articolul 93 alin (2) litera a) din Codul penal prevede că „instanța impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligații: a) să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională”.

Cristi Danileț i-a oferit tinerei o indicație în motivarea sentinței – să învețe:  „instanța va impune acesteia să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen”.

Tânăra condamnată nu a atacat sentința cu apel, însă nici nu a respectat-o, în sensul de a învăța, aceasta nereușind să promoveze examenul.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here