Technovation România pentru fetele pasionate de tehnologie

0
technovation-challenge-2017

Technovation este cea mai mare competiție globală de tehnologie care vizează antreprenoriatul pentru fete cu vârste cuprinse între 10-18 ani. Din 2009, peste 10.000 de eleve din 78 de tări s-au implicat în acest proiect.

Cu ajutorul mentorilor și profesorilor, ele au realizat aplicații de mobil ce au rezolvat probleme locale și globale. Programul Technovation, coordonat in Romania de Asociatia ADFABER, este gratuit si oferă fetelor oportunitatea să învețe abilitățile necesare pentru a deveni antreprenoare în tehnologie.

Fetele învață să identifice o problemă în comunitatea lor și să creeze o aplicație de mobil ce vine ca o soluție pentru problema identificată. Apoi, ele învață cum să comunice această idee și să o transforme într-un business complet.

Etapele Technovation Challenge sunt:

  1. Team & Concept – formează o echipă de maxim 5 fete și identifică o problemă în comunitatea din care fac parte;
  2. Tehnologie – învață să programeze în echipă o aplicație de mobil folosind cursurile de pe platformă (fetele învată să programeze indiferent dacă au mai facut sau nu asta, fiind coordonate de un mentor);
  3. Antreprenoriat – crearea unui business plan și un plan de marketing care să lanseze ideea și aplicația de mobil.
  4. Pitch – învață să prezinte proiectul, să spună povestea acestuia în cadrul unui video pitch;
  5. Trimitere proiect – Finalizează componentele necesare trimiterii proiectului și participă in competiție.

Obiectivele pentru Technovation  2017

În 2017, echipele de lucru vor alege din 6 teme una singură care consideră că i-ar putea ajuta să își dezvolte aplicația și business plan-ul. Problema pe care aplicația o rezolvă trebuie să se adreseze uneia dintre următoarele categorii: Poverty, Peace, Environment, Education, Health, Equality.

Citește și: APEL LA PATRIOTISM: Scrisoarea deschisă a 82 de academicieni, mesaj către poproprul român și instituțiile statului

Cele mai bune aplicații vor fi prezentate în cadrul WORLD PITCH SUMMIT (7-11 august). Echipele caștigătoare vor primi premii în bani, iar festivitatea de premiere are loc in San Francisco. În urma participării la programul Technovation 78% din studenți au fost mai interesați de domeniul IT, 70% din studenți au fost mai interesați de antreprenoriat, 67% din studenți s-au implicat mai mult în crearea de business-planuri.

Beneficiile programului Technovation   

Din 2009, peste 10.000 de eleve din 78 de tări s-au implicat în acest proiect. Cu ajutorul mentorilor și profesorilor, acestea au realizat aplicații de mobil care au rezolvat nu doar probleme locale, ci și globale.

În urma participării la programul Technovation, 78% dintre studenți au dezvoltat un interes mai mare faţă de domeniul IT, 70% dintre aceştia au fost mai interesați de antreprenoriat, iar 67% s-au implicat mai mult în crearea de business-planuri.

Sondajele mai arată că în urma implicării în voluntariat în cadrul proiectului Technovation, 58% dintre mentori și-au îmbunătățit abilitățile tehnice, 67% dintre aceştia și-au dezvoltat cunoștințele cu privire la antreprenoriat, iar 70% au învățat cum să își practice meseria mai eficient.

Sursa foto: www.competitioninfo.com

.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here