„Împreună colorăm Ploieștiul” – Elevii Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești continuă să dea culoare orașului Ploiești

0

Așa cum au promis, se țin de cuvânt!

Elevii Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești continuă să dea culoare orașului Ploiești. Sub atenta îndrumare a profesorilor Rita Bădulescu, Cristina Galai si Iulia Ignat, talentații elevi ploieșteni au mai finalizat o “lucrare”.

Citiți mai multe AICI

O nouă zi, o nouă inițiativă de decorare a spațiilor lipsite de viață. De această dată vorbim despre un zid din Parcul Industrial Dibo din Brazi.

image

„Pentru elevii noştri este ceva obişnuit să picteze pe astfle de „pânze”. Am început cu punctul termic de lângă liceu, pe urmă cu altele din oraş. De zidul de la Brazi se ocupă elevii de clasa a XII-a sub îndrumarea a două doamne profesoare. Lucrarea a început în urmă cu 10 zile, la propunerea celor de la parc, dar condiţiile meteo nu au permis copiilor să picteze zilnic aşa cum îşi propuseseră. Activitatea se desfăşoară în timpul orelor de curs, chiar la ora de specialitate care nu se mai face în clasă, ci în afara şcolii. Pentru elevi e ceva bun, li se lărgesc orizonturile”, a delcarat directorul liceului, doamna Rodica Rădulescu pentru site-ul www.republikanews.ro.

Exprimarea tinerilor artişti este atât de naturală și firească, culorile utilizate sunt proaspete, liniile jucăușe, iar rezultatul este ca de obicei unul surprinzător. Felicitări! Așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatul.

image

Gânduri de artiști ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești

 

Iată în final, într-un interviu acordat pe data de 28 septembrie, câteva gânduri ale tinerilor noștri artiști.

Ai mai participat la acțiuni de acest fel?
Ana Fleșner: Am participat la proiectul înfrumusețare a corpului B din cadrul Colegiului.
Barabas Iarina Maria: Da, cu doamna Iulia Ignat am avut o activitate asemănătoare la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei” din Ploiești unde am pictat pereții pentru copii cu deficiențe, dar și la școală, pe holurile liceului.
Marina Carmen Stancu: Da, chiar de curând am avut ocazia să particip la un proiect asemănător minunat, numit “Transformăm transformatoare, dăm Ploieştiului culoare”.
Octavia Teodorescu: Nu am mai participat, însă îmi place ideea şi aştept cu nerăbdare următoarele proiecte.

Ce înseamnă pentru tine implicarea în astfel de proiecte?
Ana Fleșner: Implicarea în astfel de proiecte îmi dezvoltă creativitatea și la final am satisfacția că pot lăsa ceva frumos în urma mea.
Barabas Iarina Maria: Cu ajutorul acestor proiecte dezvoltăm viziunea oamenilor din jur asupra artei și asupra noțiunii de „frumos”.
Marina Carmen Stancu: Faptul că pot să aduc, alături de nişte persoane foarte talentate, o schimbare palpabilă, la nivel de calitate estetică în oraşul în care locuiesc, înseamnă pentru mine foarte mult.
Octavia Teodorescu: Este o oportunitate de a-mi lărgi orizonturile şi în afara şcolii, nu numai prin orele desfăşurate în timpul orelor de curs, chiar la orele de specialitate.

Cum privești această inițiativă de a colora Ploieștiul?
Ana Fleșner: Orașul este foarte gri și mohorat așa cum sunt de altfel orașele industriale. Culoarea induce o stare de bine, ne face mai veseli, mai calzi, mai optimiști. Așa că mi-ar plăcea să pictez cât mai multe clădiri.
Barabas Iarina Maria: Această inițiativă este o modalitate de a ieși din monotonie și de a înveseli mici părți ale orașului.
Marina Carmen Stancu: O încurajez din toată inima, bătrânului Ploieşti gri i-ar folosi câteva pete de culoare.
Octavia Teodorescu: Mă bucur că putem avea oportunitatea de a înfrumuseţa oraşul în care locuim, iar lumea să poată vedea arta noastră şi cu alţi ochi.

Descrie-mi în câteva cuvinte modul în care înțelegi arta și felul în care poate schimba ea aspectul unui oraș.
Ana Fleșner: Pentru mine arta este o forma de exprimare. Încerc ca prin arta mea să aduc fericire și bunădispoziție oamenilor. Îmi doresc ca în jurul meu să fie numai oameni liniștiți, fără griji și plini de iubire de frumos (muzică, teatru, poezie, pictură). Arta înseamnă creativitate iar creativitatea înseamnă progres.
Barabas Iarina Maria: Prin intermediul artei ne exprimăm diferite trăiri, sentimente, iar cu ajutorul imaginației le transpunem în diferite lucrări prin diverse metode, iar astfel putem schimba aspectul orașului puțin câte puțin.
Marina Carmen Stancu: Arta dă scop vieții şi înfrumusețează, este un lucru fără de care putem supraviețui dar nu şi trăi. De la arhitectură până la pictatul pe pereți, arta ne face viața mai frumoasă, este oaza de verdeață si de bogăție din oraşele gri şi monotone.
Octavia Teodorescu: Arta reprezintă frumosul. Prin acest frumos putem schimba aspectul oraşului în bine. Faptul că putem transforma un oraş lipsit de culoare într-unul plin de viaţă, este ceva extraordinar.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Foto: Sorin Petculescu

Scris de Andreea Dragu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here