1 februarie 2023. Ziua Internațională a Artei Feței și Corpului. Cele mai interesante picturi pe față pentru copii

3

Ziua Internațională a artei feței și corpului este sărbătorită anual pe 1 februarie. Scopul acestei zile este de a onora artiști de față și corp și opere de artă excepționale din întreaga lume. Când ne referim la arta picturi corporale, poate fi vorba despre make-up, tatuaje, piercing și pictură pe față pentru cei mici.

Prin această sărbătoare se vrea conștientizarea faptului că arta feței și a corpului se concentrează în jurul problemelor de gen și identitate personală și, uneori, relația dintre corp și minte.

Ziua Internațională a Artei Feței și Corpului. Care este istoria acestei zile 

Oamenii s-au tatuat din cele mai vechi timpuri – înainte de apariția tehnologiei tatuajului. Cele mai vechi dovezi ale tatuajului au fost descoperite pe corpul lui Otzi, omul de gheață găsit în Alpi, pe care oamenii de știință l-au datat cu carbon la aproximativ 5.200 de ani, scrie National Today. Tatuajele au fost, de asemenea, găsite pe corpul mumiilor egiptene, care au arătat că tatuajul a fost practicat în Egiptul antic încă din 3351 până în 3017 î.Hr

Spre deosebire de alte culturi din antichitate, grecii antici și romanii au avut o utilizare specială pentru tatuaje. Înregistrările grecești și romane din cel puțin secolul al V-lea î.Hr. Au arătat că au folosit tatuajele pentru a marca oamenii înrobiți, criminalii și prizonierii de război. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în timpul antichității târzii, când romanii au început să tatueze soldați și producători de arme.

În secolul 17th, creștinii europeni în pelerinaj în Țara Sfântă au fost tatuați cu Crucea Ierusalimului pentru a comemora călătoriile lor.

Introducerea tatuajului în Marea Britanie este atribuită căpitanului James Cook și oamenilor săi. În secolul 18th, Cook a făcut mai multe călătorii în Pacificul de Sud, unde el și marinarii săi au fost expuși culturii tatuajelor indigenilor. Cook a introdus cuvântul tahitian „tatau”, care a devenit „tatuaj”. 

În secolul 19th, Martin Hildebrandt, un imigrant german, a devenit primul tatuator profesionist documentat în Statele Unite. În timpul războiului civil american, el și-a tatuat soldați de ambele părți ale războiului. Mai târziu, în 1891, Samuel o’Reilly, un tatuator din New York City, a patentat prima mașină electrică de tatuaj. O’Reilly și-a derivat inspirația din stiloul electric al lui Edison, pe care l-a modificat. 

Între timp, pe lângă tatuaje, s-a mai inventat și make-up-ul feței. Când vine vorba despre femei ne referim, desigur, la make-up, însă acum vrem să ne îndreptăm atenția asupra copiilor. 

De ce le place copiiilor să se picteze pe față

Pictura este una dintre pasiunile celor mici, iar când vine vorba de petreceri și ocazii speciale, acetora le place să se costumeze și chiar să-și picteze pe față diverse elemente sau personaje din desenele animate favorite. 

Arta feței este foarte importantă și pentru ca desenul să se apropie cât mai mult de realitate este important să se folosească culori pigmentate. Un lucru important de știut este că unii copii pot avea reacții alergice la unele componente din pictură, astfel că, este necesar ca pictura să fie testată pe o porțiune de piele mai mică înainte. 

Copiii sunt extrem de fascinați de pictura de față, mai ales la petrecerile pentru cei mici. Le stimulează creativitatea în alegerea culorilor și a personajelor potrivite, dar de cele mai multe ori și comunicarea. În timpul procesului de pictat, animatorii Yuppy Yee află cât mai multe detalii de la copii despre motivele pentru care au ales anumite culori sau anumite personaje. De asemenea, momentul în care copiii se pictează pe față, este unul prielnic pentru a se conecta cu animatorul prezent la petrecere. 

Pictura facială poate fi spălată cu ușurință cu apă. Această vopsea este ușor de aplicat, umbrită atât cu pensule, cât și cu bureți. Pictura feței este de scurtă durată și se întinde ușor. Poate păta hainele. 

În continuare, vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase modele de pictură pe față realizate de animatorii Yuppy Yee.

 

3 comentarii

  1. […] Ziua Internațională a artei feței și corpului este sărbătorită anual pe 1 februarie. Scopul acestei zile este de a onora artiști de față și corp și opere de artă excepționale din întreaga lume. Când ne referim la arta picturi corporale, poate fi vorba despre make-up,… Cititi mai multe aici: 1 februarie 2023. Ziua Internațională a Artei Feței și Corpului. Cele mai interesante picturi pe… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here