marți, 13 mai 2025

CELE MAI CITITE

Novakid a lansat „Competiția Școlilor Creative”, care poate aduce școlilor primare din România premii de peste 5.000 de euro

Creativitatea trebuie încurajată încă de la vârste fragede, prin activități variate, mai ales când vine vorba despre asimilarea unei limbi străine. Exersarea ei în cadrul programelor școlare contribuie nu doar la dezvoltarea ideilor inovatoare, ci și la consolidarea încrederii în sine sau capacității de adaptare la situații noi. În plus, aceasta favorizează gândirea critică și colaborarea, competențe esențiale într-o societate în continuă schimbare.

Novakid a lansat „Competiția Școlilor Creative”, care poate aduce școlilor primare din România premii de peste 5.000 de euro

În acest context, Novakid România, platforma online de limba engleză pentru copiii cu vârste între 4-12 ani, lansează „Competiția Școlilor Creative”, dedicată unităților de învățământ public din România, de ciclu primar – clasele I-IV.

Premisele campaniei

Novakid a valorificat întotdeauna metodele interactive de predare, folosind jocurile și poveștile pentru a transforma studiul în plăcere. Prin acest concurs, își propune să încurajeze școlile publice din România, în special clasele primare, să adopte o abordare creativă și distractivă în învățarea limbii engleze.

Platforma vrea să întărească angajamentul său de partener educațional implicat, dedicat responsabilității sociale. Acest concurs vizează îmbunătățirea relației dintre cadrele didactice și elevi, oferind școlilor nu doar o provocare inedită, ci și ocazia de a promova învățarea interactivă, apreciată atât de părinți, cât și de copii.

- Publicitate -

Premii în valoare de peste 5.000 de euro

Pe data de 20 iunie 2025, în urma unei analize ce va ține cont de mai mulți factori – cum ar fi creativitatea, relevanța, numărul de reacții și distribuiri pe rețelele sociale, precum și evaluările realizate de echipa Novakid România – se va desemna câștigătorul marelui premiu, care constă în amenajarea unei săli de clasă cu echipamente, mobilier și alte accesorii, în cuantumul a 5.000 de euro, pentru a crea un mediu de studiu distractiv și imersiv. De asemenea, elevii învingători vor primi cursuri complementare de engleză pe o durată de 3 luni, care vor include săptămânal o lecție individuală și o sesiune în cadrul grupurilor internaționale de practică World Kids Academy.

Cadrele didactice implicate vor avea deopotrivă multiple avantaje. Profesorul clasei câștigătoare va fi promovat în materialele media ale Novakid, dar și pe conturile oficiale de Facebook și Instagram ale Novakid România. Mai mult decât atât, fiecare dascăl înscris va primi câte un certificat de participare, dar și un Activity Book gratuit, în semn de mulțumire pentru deschiderea către inițiativele care sprijină dezvoltarea juniorilor.

Cum are loc înscrierea

Participarea la această competiție nu doar că oferă șansa de a câștiga premii valoroase, dar poate inspira și motiva alți profesori să descopere impactul pozitiv al integrării creativității în predarea limbilor străine. Pentru a se înscrie în competiție, cadrele didactice trebuie să realizeze, împreună cu elevii, un video sau un proiect digital de 1-5 minute, care presupune folosirea limbii engleze într-o activitate deosebită. Creativitatea nu are limite! Poate fi vorba despre o melodie, un salut original, o mini-piesă de teatru, o scurtă poveste recitată sau orice proiect foto.

Odată realizat, materialul poate fi trimis prin 2 variante echipei Novakid. Prima opțiune este încărcarea pe pagina dedicată proiectului, iar a doua este trimiterea via e-mail la adresa romania@novakidschool.com. E important de știut că reprezintă un avantaj publicarea materialului și pe pagina de Facebook a școlii, etichetând în descriere @NovakidRomânia. Astfel, unitatea de învățământ își va evidenția implicarea, încurajând părinții și profesorii să interacționeze prin aprecieri, comentarii sau distribuiri.

- Publicitate -

Nevoia unor astfel de proiecte

Datele celui mai recent studiu Novakid, derulat în România și în trei alte țări europene în luna februarie 2025, au arătat că 66% dintre părinții români și-ar dori ca instituțiile de învățământ să sprijine mai mult creativitatea celor mici, iar 65% dintre aceștia ar dori ca accentul să fie pus pe abilitățile de comunicare. De asemenea, promovarea activităților extrașcolare a fost considerată de 37% dintre respondenți ca fiind o chestiune care ar ajuta la îmbunătățirea mediului educațional.

Novakid a lansat „Competiția Școlilor Creative” cu scopul de a stimula imaginația și colaborarea dintre profesori și elevi, dorindu-și să sprijine sistemul educațional public, nu doar prin intermediul unor informații referitoare la percepția părinților, ci și prin suport practic. Platforma EdTech încurajează toți profesorii să ia parte la această provocare și îi invită să trimită materialele realizate până la data de 15 iunie!

- Publicitate -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE