luni, 21 octombrie 2024

CELE MAI CITITE

ARTICOLE SIMILARE

Ministerul Educației cere 25 mil. lei pentru proiectul „Școli mai Sigure”: Risc de anulare a împrumutului

Ministerul Educației solicită 25 de milioane de lei pentru programul de reabilitare a școlilor, finanțat printr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, conform unui proiect de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică. Programul „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile” se va încheia în iunie 2027, iar fondurile sunt necesare pentru a acoperi o parte din cheltuielile aferente acestui proiect cu finanțare rambursabilă.

Ministerul Educației cere 25 mil. lei pentru proiectul „Școli mai Sigure”

Ministerul Educației solicită Guvernului 25 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru a acoperi contractele deja semnate privind furnizarea de școli mobile, destinate desfășurării activităților educaționale pe durata lucrărilor de construcție la 18 școli, precum și pentru contractele de execuție pentru alte 4 școli, conform Notei de Fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică.

Acești bani sunt necesari pentru a evita riscul suspendării sau anulării Acordului de Împrumut de către banca finanțatoare.

Descoperă și: OFICIAL 51 de școli primesc 4,37 milioane de lei de la Guvern pentru a-și construi sau repara toaletele

„Până în prezent, au fost realizate cereri de tragere din împrumut în valoare de aproximativ 6,43% din fondurile alocate, iar prin alocarea unor credite bugetare suplimentare, tragerile ar putea ajunge la circa 11,42% din împrumut. Pentru a efectua plățile aferente contractelor semnate până acum, sunt necesare aproximativ 25 de milioane de lei în credite bugetare. Aceste activități sunt esențiale pentru buna derulare a proiectului și respectarea angajamentelor asumate prin Acordul de Împrumut. În caz contrar, există riscul ca banca finanțatoare să suspende sau să anuleze acordul. Conform misiunii Băncii Mondiale din aprilie 2024, încheierea contractelor menționate este considerată esențială pentru implementarea proiectului și trebuie finalizată până la 15 septembrie 2024, pentru a evita clasificarea proiectului ca nesatisfăcător sau problemă în sistemul băncii finanțatoare”, se precizează în document.

Pentru mai multe informații de context citește pe Edupedu.ro 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE