Fosta campioană la tenis Raluca Ciulei parcurge pe jos un traseu de 600 de kilometri prin România

3

Fosta campioană la tenis, Raluca Ciulei, străbate pe jos 600 de kilometri, pentru a promova educația și sportul. Aceasta și-a propus să ajungă la București în 21 de zile și se va opri în localitățile de pe traseu, pentru a desfășura activități extrașcolare alături de copii.

Raluca Ciulei a făcut tenis de performanță și și-a petrecut mai bine de jumătate din viață în afara țării. A studiat la universități prestigioase precum University of Pennsylvania sau Universitatea Ivy League din SUA.

În 2016, fosta sportivă, în vârstă de 38 de ani, s-a întors în România și a înființat  asociația „Love for Life”, care promovează educația alternativă și activitățile extrașcolare, prin joc, în special în mediul rural.

Astfel, fosta campioană a României la tenis de câmp în 1995-1996 a dat curs luni unei provocări inedite – vrea să meargă pe jos 600 de kilometri, de la Bistrița la București. A pornit luni dimineață de la Biblioteca Județeană din Bistrița și a făcut prima oprire la școala generală din Viișoara.

Citește și TOP cel mai bine vândute cărți din România anul trecut

„Voi merge pe jos 21 de zile. Voi parcurge o distanță de 600 de kilometri. Vreau să conștientizăm cu toții importanța educației. Să le dăm puțin libertatea să își aleagă cum își doresc să facă lucrurile, ce să facă, să îi punem să lucreze mai mult împreună”, spune Raluca Ciulei.

„Sunt foarte multe comunități, în zonele rurale, unde copiii nu au acces la niciun fel de activitate și adulții ar putea să se implice mai mult. De exemplu, un adult pasionat de lectură ar putea face un club de lectură în sat, unde să se întâlnească săptămânal. Cineva pasionat de sport ar putea să organizeze activități sportive cu copiii. Posibilitățile sunt multe”, a mai spus aceasta.

Traseul se va încheia pe 19 august, când sportiva va ajunge în Piața Victoriei din București. În total, va parcurge 8 județe în 21 de zile, pentru a promova metodele alternative de educație și activitățile extrașcolare care lipsesc, mai ales, în școlile din mediul rural.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here