sâmbătă, 21 decembrie 2024

CELE MAI CITITE

Droguri în liceele din România

Mai mulţi elevi au fost depistaţi ca fiind consumatori de droguri ușoare sau de mare risc. În Bucureşti, 8 licee sunt vizate de procurori privind existența a zeci de elevi care consumă droguri, iar unii dintre ei sunt chiar traficanţi.

Alte zeci de persoane au fost audiate aseară după percheziţiile făcute de procurorii DIICOT în Bacău şi Timiş în cazul drogurilor în şcoli. Deja, în acest caz, doi tineri au fost arestaţi preventiv.

Operaţiunea va continua, spun anchetatorii, iar vizate ar fi mai multe judeţe cu şcoli în care s-ar fi făcut trafic de droguri.

Scandalul drogurilor din şcoli a scos la iveală o problemă veche. Nu există director sau profesor care să nu știe că elevii consumă substanțe interzise.

Andreia Bodea, directoarea Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Capitală, spune că fenomenul este cunoscut de foarte mult timp, dar că aceste substanțe nu sunt consumate în instituțiile de învăţământ.

- Publicitate -

Vezi și Droguri în școlile din București / Directoare: părinții au reacții violente și agresive la adresa mea, cer dovezi

Cât despre cauzele fenomenului, Andreia Bodea crede că o mare parte din vină o au părinții care reacționează agresiv și își apară copilul cu orice preț, chiar dacă ştie că este vinovat.

Andreia Bodea a declarat, că nu poate garanta nimeni că nu se consumă în școală mai ales când vorbim de colegii sau licee foarte mari. Nici un om responsabil nu poate să afirme cu tărie ”eu garantez că acest lucuru nu se întâmplă”.

”Eu nu am auzit din nici o sursă internă ca în școală să se fi comercializat droguri. Acum, vom vedea când se va încheia această anchetă.

De când știu că tinerii consumă droguri? De când știm toți, de foarte mult timp. Iar, grosul acestui consum nu este între pereții școlilor. Este în afara școlii, în zona unde se întâlnesc și se distrează, unde își serbează zile de naștere, unde sunt lăsați de capul lor. Închiriază o vilă, se întâlnesc 50-50 de tineri, unii sunt luați cu ambulanță în comă alcoolică. Aceste informații le știu de la elevii mei care povestesc cu naivitatea vârstei. Mulți copii, deveniți adolescenți, cresc într-un sistem educațional, fără limite. Sunt secondați de părinți, care le rezolvă micile și marile probleme. Până să discuți cu copilul, are loc un dialog cu părintele, care evident el știe ce s-a întâmplat, el nefiind prezent. Neagă, așa cum neagă într-un conflict. Puțini părinți spun într-o situație că are și copilul are partea lui de vină”, spune directoarea liceului I.L. Caragiale, Andreia Bodea.

- Publicitate -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE