Cum ne mai putem antrena creierul !

0

Știința ne uimește încă o dată cu un studiu amplu despre felul in care suntem alcătuiți și ce elemente care ne compun ne pot ajuta să evoluăm.

De multe ori ne amintim de oameni aflați la o vârstă respectabilă care din păcate pierdeau simțul realității prin absența totală a lecturii din viața lor.

Practic, televizorul și rebusul deveneau surse de informare prime și respetiv antrenare a sinapselor pentru ei. Acei bătrâni care ne-au surprins cu luciditatea și volumul impresionat de cunoștințe sunt exemple că antrenamentul fizic și psihic ne asigură o activitate cerebrală intensă toată viața. Adică, pe scurt, îmbătrânim frumos!

Oamenii de ştiinţă canadieni au stabilit o legătură directă între scările urcate de o persoană, anii în care a studiat aceasta şi vârsta creierului său, potrivit Bucuresti FM.

Fiecare an petrecut învăţând scade vârsta creierului cu aproape un an, iar fiecare etaj urcat pe scări zilnic – cu 0,58 ani. Acest lucru înseamnă că dacă o persoană urcă patru etaje în fiecare zi, într-un an, vârsta creierului său va scădea cu circa doi ani, iar cinci ani de studiu suplimentar îi vor întineri creierul cu alţi cinci ani.

Citeste si: https://pedagoteca.ro/sindromul-impostorului-tu-stii-cine-esti-cu-adevarat/

Întinerim în măsura în care învățăm!

 

Educația și activitatea fizică se reflectă asupra diferenţei dintre previziunile fiziologice privind vârsta și vârsta cronologică, iar oamenii pot face ceva în mod activ pentru a îmbunătăți starea creierului.

Oamenii de ştiinţă au studiat creierul a 331 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 19 şi 79 de ani, prin rezonanţă magnetică, măsurând cantitatea de materie cenușie. Reducerea sa reprezintă semne vizibile ale îmbătrânirii.

Autor: Alexandru Filimon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here