Două fetițe premiante merg zilnic doi kilometrii pe jos până la autobuzul care le duce la școală

0

Două fetițe de nota 10, care trăiesc în Munții Apuseni, într-o zonă izolată din comuna Mogoș, străbat zilnic doi kilometri până la autobuzul care le duce la școală, fiind nevoite să urce și să coboare un deal, gospodăria lor aflându-se pe o colină.

Citiți și Fii voluntar pentru copiii din centrele de plasament

Cazul a fost făcut public de europarlamentarul Victor Negrescu, care le-a vizitat pentru a le oferi un mic sprijin la începutul noului an școlar. Acesta desfășoară desfășoară multe campanii sociale destinate mai ales copiilor.

Șansa la Educație

 

„Zâmbetele Elenei și Sarei te împing să treci munții, la propriu, pentru a le ura succes în noul an școlar.

Grație campaniei #ȘansaLaEducație organizată de colegii din PES Activists Romania am putut da o mână de ajutor acestor fetițe minunate care trăiesc pe o colină izolată din Munții Apuseni.

Cel mai mult m-a bucurat însă să văd dorința lor de a învăța, dincolo de toate greutățile, și să văd importanța pe care mama lor o acordă educației și fericirii fetițelor.

Le-am promis la fete că dacă vor învăța bine, vor fi invitatele noastre la Parlamentul European” a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Campania inițiată de europarlamentarul român va continua în săptămânile următoare pentru a conștientiza populația cu privire la meritele educației și la nevoia ca și copii din medii cu mai puține posibilități să fie sprijiniți pentru a-și continua parcursul educațional.

Scris de Codruț Cojocaru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here